Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 3 oktober 2022

Från Vila Real Viseu till Novia de Pavia


 I dag blev det en kort etapp upp i bergen från Vila Real.

Vi handlade inne i stan innan vi for över bron och

och tog vänster i rondellen på andra sidan. Precis där fanns Catelinho, som tog emot mycket av druvorna i slänterna runt omkring.

Vi snirklade oss uppför och jag fick chansen att fota nedåt. Tyvärr går inte djupet fram riktigt, men det var långt ner till botten.

På motsatt sida av dalgången fanns det också en massa vinstockar och ett och annat olivträd.

I dag är inte himlen blå utan täckt av slöjmoln. Från 13 grader i morse gick värmen snabbt upp till 25.

När vi kommit en bit upp på höjderna, höll de på att handplocka druvor i branterna. Solen ställer till lite spratt i fotot.


Vi hade precis hunnit fika på en vägficka, när vi kom till det här iordningställda stället. En del lövträd, någon typ av lönn, börjar få höstfärger.


Terrassodlingarna fortsätter,här uppblandade med lövträd och lite pinjeträd.


Vägen fortsatte uppåt något hundra meter och marken blev kargare. Mycket lägre buskar och en del typ ljung, men också vildginst.


Vi kom upp till en platå med mindre hagar, Porto da Nave. Där återkom stenmurarna. Då var vi på ca 935 m ö h.


Tänk vilket jobb! Massor med mindre stenar och så några större. Fortfarande var marken karg och stenig!


Vi kom förbi ett mindre område där det brunnit.


Lite längre fram var det kargt, men mer färggrant.


Ett område hade större rundade stenar. Där hade man rensat bland eukalyptusträden, som är väldigt eldfängda.


En  del ved väntade på att bli hämtad.


Efter att ha fart nedåt en tid, kom vi nära ett hus, placerat i anslutning till en kurva.


Fler blev det och vi närmade oss


Campo Quinta Chave Grande i närheten av Vila Nova Pavia. De finns med i ACSI-utbudet, där vi är medlemmar. Här betalar vi 18€ per natt då det är lågsäsong. Då ingår el. På bilden är servicehuset med duschar och toaletter, samt möjlighet att diska. Koordinaterna hit är: N 40° 49' 21,8''  V 7° 41' 46,09''.


Ellen placerades i skuggan av en stor lönn. Vi la raskt beslag på tvättmaskinen, som fanns uppe vid receptionen. Varje maskin kostar 6€.  I anslutning till receptionen finns en pool, uppvärmd av solen.
Vill man ha färskt bröd kl 8 på morgonen, får vi beställa dagen innan och det har vi gjort. Campingen ligger fint med en del träd som skuggar, men det är stora ytor. 

2 kommentarer:

BP sa...

Det är första campingen som kostar pengar. Tänk så mycket ni ha sparat in hittills;-) Läste på FreedomTravel att de ställde husbilen i Bohuslän någonstans för 280 kronor...

Elisabeth sa...

BP: vi har stått på många ställplatser, som varit gratis, men vi har också betalat på en hel del, även om det inte varit så mycket. Det här är vår andra camping, den förra var i Visp, Frankrike. Här är fint och värt varenda krona!