Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 1 augusti 2018

Söndag - onsdag i Norrköping


Vi har börjat med våra promenader i Norrköping igen. När alla kaktusar blev utsatta blev planteringen fin. Högre Allmänna Läroverket hedras med sina 150 år.


Karl Johan blickar utöver vackra pelargonior, som han brukar på somrarna. Promenaderna går i sakta mak, då svetten lackar så fort vi anstränger oss en liten smula.


I går träffade vi på den här lilla skönheten, när vi var och klippte oss hos Ingûna. Katten gillade svalkan i källarlokalen.


I dag gick vi en tur så att vi passerade Nya Torget. Det är lite plattläggning kvar, annars ser det färdigt ut. Träden de planterat ser inte ut att trivas.


När vi kom hem orkade jag inte ställa mig vid spisen, så vi testade ett för oss nytt lunchställe i kvarteret, Sham Restaurang&Café. Först en god linssoppa, salladsbuffé och en variant på Cordon Bleu, som var smakrik och fylld med massor av ost.

Vi har haft temperaturrekord i skuggsidan på 34,8 gr i em. Vi längtar efter svalkande regnskurar.


1 kommentar:

BP sa...

Alltså den där kaktusanläggningen är ju bara sååååå himla fin! Å den trivs troligen extra mycket i värmen i år.
Bra att ni orkade ta er ut på en promenad. Det gjorde inte vi. Värmen är helt okej, men inte luftfuktigheten. I snart tre månader har vi inte ätit annat än olika sallader, som vi inte ens gjort själva.

Ni borde ha stannat på Island;-)