Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 23 augusti 2018

Zinkgruvan- Karlstad


Dagens etapp.


Vi vaknade till en mulen, men varm dag. Vi körde mot väg 50 och


så småningom närmade vi oss Askersund. Här gjorde vi en sväng in till Coop och


fortsatte sen ner genom stan.


Resan fortsatte på väg 205 och snart kom vi till Laxsjön, med sina fina skuggor!


Vi hittade en fin plats att parkera på, där vi njöt av utsikten och en kopp kaffe.


Nästa stopp blev strax efter Svartå. Då var det dags för lunch. När vi skulle duka, började det regna. Skönt med en markis i sådana lägen!


Så gott med surströmming. Det är fyra år sen jag njöt av den här delikatessen, då tillsammans med mamma. Nu var Lennart med på att dela en burk med surströmmingsfiléer. Var snudd på att vi kom i koma-läge. Svårt sluta i tid med den goda maten.


När vi återhämtat oss, fortsatte vi till Husbilslandet utefter väg 26. Här gick vi runt och tittade på olika husbilar, nya och äldre.


Vi fortsatte ut på E 18 och det kom en ny regnskur.


Vi svängde av till Alsterstenen. En del år sen vi var här senast. Det var åter uppehåll, men mycket mörka moln på himlen.


Vi fortsatte till Karlstad och Sandbäckstjärnen. En ställplats, dit vi egentligen inte skulle kommit förrän i morgon förmiddag, men vädret lockade inte till andra utflykter. Koordinater: N 59° 23' 36,1''  E 13° 29' 20,7''. Här finns ingen service.


Några stänk övergick senare till en ihållande skur. Nu är det åter uppehåll och vi hoppas på bra väder till i morgon. Då ska vi träffa andra, som är med i Husbilsklubben, för att ha en gemensam träff med bland annat kräftor!

11 kommentarer:

BP sa...

Säger bara surströmming! Älskar denna delikatess. Helt klart en fördel att äta firren "ute i det fria" utan grannar. Omöjligt på en balkong såklart. Men förhoppningsvis blir det surströmming nästa torsdag på Sundbybergs årliga marknadsdag. Ifjol regnade det, så vi beslöt oss att inte åka dit. Vi är alltså fem kompisar som haft som tradition att åka dit varje år i 11 år nu. Håll tummarna!
Synd med så dåligt väder. Ni borde ha åkt norröver. Här var det 25 grader idag och sommarvädret lär fortsätta till och med söndag om man får tro prognosen.

sjusoverskan sa...

Å, så gott med surströmming! Jag ska snart äta den goda strömmingen i syjuntegänget. Ha det så trevligt med kräftkompisarna!
Kram Inger

Anki sa...

Synd att det regnar på er - det vore mycket bättre med regn över Vångatrakten - helst över Granmyra!
Surströmming gillar jag inte, men Lasse tycker det är gott :)
Ha en bra dag och en trevlig träff med husbilskompisarna!

Husbil och Resor sa...

Surströmming är inte fel kan smaka ibland. Hoppas ni får uppehåll på kräftskivan. Själva är vi barnvakt men det ska bli kul det också.

Ama de casa sa...

Åh vad gott med surströmming! Vi kan faktiskt köpa det här, i affären tvärs över gatan. Men när vi testade att äta det på terrassen var det inte alls samma sak som att äta det hemma i Sverige, så det blev bara en gång :-)

Hoppas finvädret har kommit tillbaks idag då!

Ha en fortsatt trevlig tur :-)

Husbilen-Ellen sa...

Vi var på väg till Husbilsklubbens kräftskiva i Karlstad. Det lockade oavsett väder, men visst ville vi ha sol. Hoppas ni kommer iväg på marknaden och kan äta surströmming. Årets inläggning var bra!

Husbilen-Ellen sa...

Trevligt med surströmming med syjuntekompisarna! Blir/blev en bra träff!

Husbilen-Ellen sa...

Alltid kul att träffa nya och gamla vänner. Hoppas regnet nått till Vånga! Här har det kommit skurvis.

Husbilen-Ellen sa...

Hitintills har det varit bra. Vi har ätit inomhus.Nu dans. Tar en paus då mina höfter och Lennarts fot inte vill vara med. Går inte prata i danslokalen.

Husbilen-Ellen sa...

Surströmming smakar säkert bättre här än i värmen hos dig, men saltintaget kan nog vara bra där också. Vi har haften fin helg,menmed en och annans kur.

Anonym sa...

Den delilatessen har jag aldrig smakat men tror fqktiqk den är god!