Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 7 augusti 2018

Valdemarsvik - NorrköpingHemresan från Valdemarsvik.


I går tog vi en promenad genom och runt Valdemarsvik. Det var vackert vid ån.


Innan vi kom till Ellen stannade vi till vid bageriet och köpte riktiga smörkavlade wienerbröd! Det följde också med rågbröd och en liter jordgubbar hem. Det smakade riktigt bra i skuggan. Den svalkande vinden gjorde en spännande frisyr!


På eftermiddagen kom Jippi och Hedwig till oss. Vid fikat var det skönt i skuggan,


men vid middagsdags gick det åt en tröja över axlarna, tills vinden mojnade. Vi hade allsång i bakgrunden med bland andra Magnus Carlsson. Han är inte vår favorit, så musiken var på lagom avstånd. Däremot var det otroligt mycket husbilar och personbilar i området. Alla husbilsplatser var upptagna liksom 9 p-platser och även på andra ställen i stan.


Efter en något svalare natt, hade vi en skön morgon med frukost på bryggan. Jordgubbar och svarta vinbär i fil och mjölk, smakade riktigt gott!


Det fläktade skönt, så vi satt och njöt i solen och


av de vackra speglingarna i vattnet, innan det blev dags att städa Ellen.


Vi lämnade Valdemarsvik och den fina ställplatsen och for E 22:an norrut. Vid Ringarum fick jag med Grållen på stolpen. Har försökt många gånger tidigare utan att lyckats.


Vi gjorde stopp i Söderköping och inhandlade bland annat stödstrumpor från strumpfabriken. Sen fortsatte vi ut till Lindö småbåtshamn. Där lagade jag till lunch, som vi åt med den här utsikten.


Vi passerade Hamnbron och såg en skylt om framtidens hus, där den nuvarande hetvattencentralen finns. Undrar just om man tänkt på framtidens klimatförändring med stigande hav och vattendrag?

Det var varmt att komma hem, men idag var det bara 28 grader inomhus, som vi fått ned till 25,7 i skrivande stund.

5 kommentarer:

Hedwig sa...

I morse spanade jag inte på er från andra sidan. Blev väckt av en Jippii med tydliga problem med höger öra. Så det blev en tur till veterinären mitt på dan. Oklart ännu vad som är problemet.

Husbilen-Ellen sa...

Fy så trist! Hoppas det går över lika fort som det kom. Kramar till er

BP sa...

Låter som ni den här sommaren kan både äta tårtan och har den kvar alltså;-) Svalt och mest regn på Island åsså extremvärme här hemma. Det bästa(!?) av två världar skulle jag gissa;-)
Härliga bilder från ett Sverige som har haft sommarväder i drygt tre månader nu. Underbart och absolut minnesvärt:-)

Anki sa...

Fina bilder med välbekanta vyer ... det ser härligt ut!

FREEDOMtravel sa...

Vilken fantastisk frukostutsikt!