fredag 27 maj 2022

Bad Oldesloe - Wilster


Dagens etapp fortsatte västerut till Elbe. Vi kom inte till den ställplats vi tänkt p.g.a. avstängda vägar, men åkte istället in i landet igen till Wilster och dess ställplats.

När vi startade från Bad Oldesloe var det blå himmel, men blåst. Vädret har växlat mellan sol och regnskurar under dagen. Här passerade vi ett överblommat rapsfält med ett trafikledartorn i bakgrunden.


Nyponrosorna är snudd på överblommade,

men många rhododendron blommar för fullt. Andra har tappat sina kronblad.

Ett och annat hus med vasstak finns här också.

Vi närmade oss Elbes mynning och det blev vattenfyllda diken och mindre kanaler längs vägen.


Vid Glückstadt var det lång kö till färjan. Ett helt gäng med traktorer med husvagnar fanns i kön. Vi for åt andra hållet.

Vi skulle till en ställplats precis innanför skyddsvallen, men vi kom inte dit då vägarna var avstängda. Vi försökte från flera håll innan vi gav upp och åkte inåt landet igen.

Vi passerade en del tjurar och betesmarker innan vi kom till

Wilster, en ort med mycket röda tegelhus. Kyrkan var mitt i byn och 

det gamla rådhuset var i närheten.


Det fanns en del putsade hus också.


Ellen parkerade vi på ställplatsen, som är en stor gräsplan. 
Koordinaterna hit är N 53° 55' 26,35''  E 9° 22' 22,89''.  Platsen är gratis. Servicen här är soptunna, samt tömma och fylla vatten för 1 €.  El finns till fyra platser mot en liten kostnad.

Sen vi parkerat Ellen gick vi en runda i staden. Vi handlade bland annat sparris. Nu är vi snart ute ur sparrisområdena, så det måste bli ytterligare en gång med färsk sparris, men inte bara det.


Det fanns ett Bäckerei också. Vi delade det bamsiga wienerbrödet med jordgubbar, liksom körsbärstårtbiten till kaffe i Ellen. Mums! 

Så småningom ska vi gungas till sömns av vinden och vakna till morgondagens marknad!

 

3 kommentarer:

BP sa...

Det är ju det roliga och spännande när man åker husbil - man binder sig aldrig och måste vara flexibel, bland annat att hitta alternativa ställplatser.
Å en gratis ställplats och bara jätte låga kostnader för "service" - fantastiskt. Tror inte man hittar liknande ställen i Sverige, eller...
Å dessa tyska bakelser/tårtor. Ja, till det landet åker man inte om man vill banta;-)

Anonym sa...

Vi dro med fergen fra Glückstad en gang i april. Nå er vi på heimtur etter 6 uker påvegen. Vi lever som dere, skifter planer om ikke alt går som det skal👍

Elisabeth sa...

Tack för kommentarer!
Det är en del av tjusningen med husbil att man kan stanna där andan faller på, eller om det finns hinder för det man tänkt, så finna alltid något annat. Det är en del av friheten som vi uppskattar. Så gillar vi att testa bakverk och maträtter som finns lokalt. På många ställen är priserna låga eller gratis. Såna finns i Sverige också, men inte så vanliga längre. Många har krav om både det ena och andra, som vi klarar oss utan. Ellen har ju det mesta inbyggt.

Kul att läsa att ni varit ute på rull i 6 veckor. Vi har också åkt över Elbe från Glückstadt på tidigare resor. En trevlig tur!