tisdag 3 maj 2022

Vår trots kyla

 

Vi fortsätter promenera och hålla koll på förändringarna i Norrköping. Här har nya lindar planterats, men det återstår en del innan trafiken kan släppas på. I planeringen ligger att det inte ska bli så mycket trafik som tidigare, då det bara blir en körbana i vardera riktningen. Den dagen var himlen härligt blå!

De nyutslagna lönnblommorna gjorde sig bra mot det blå.

Mahoniablommorna är fina, även om de här stod i skuggan.

En annan dag gick vi över Strömsholmen och vidare på kajkanten vid Saltängsgatan. När vi tittade tillbaka mot Strömsholmen, såg vi att de släntat och lagt sten, där den tidigare muren rasat. Pilarna är gul-gröna.

Vid Revens grund lyste pilträden vackert i solen. Bygget i bakgrunden har nått sin höjd, 16 våningar högt.


Magnolian har slagit ut på olika ställen i Norrköping.


Jag gillar dem i olika nyanser och former.


Japanska körsbärsträden är också fina. En vit sort i Strömsparken.


En dag när vi gick förbi Repslagaregatan vid garaget Ankaret, pågick pålningsarbeten för ett nytt hus. det momentet är avslutat nu. Centrum förtätas!


I fredags var det mulet, men magnolia-trädet vid Rejmes blommade vackert och lyste upp.


Den blommande häcken vid Lindövägen - Östra Promenaden doftade honung lång väg!


I lördags morse var jag till resecentrum och mötte Noelle, som vi skulle få rå om ett tag.


Efter att ha fikat och ätit nygräddade Donuts, som vi köpte på vid Nya Torgets torghandel, gick vi till Oxelbergens klättertorn med rutschkana. Noelle var flitig upp och ned i den. Många gånger blev det klättring upp i trumman och jag fick hålla koll, så ingen kom farande uppifrån.


Det blev också ett besök i Vasaparken, men där börjar hon känna sig stor.


Jag passade på att fota några magnolior.


Olika sorter, men vackra. Om solen lyst på dem, hade de varit ännu finare.


Efter att vi varit hemma och ätit lunch och tagit det lugnt en stund, gick vi till Visualiceringscentret där vi tittade och provade på deras utställningar och senare såg vi Making Magic 3D. Bilden lånad från internet. Trots att vi sett hur de byggt upp dinosaurien, blev vi jätterädda när det kändes som om den skulle sluka oss!


På hemväg träffade vi på ännu en lekpark, som vi testade.
Väl hemma blev det en filmkväll med Harry Potter 5 och senare en tecknad Aladin-film endast avbrutet 


av fika och middag. När jag somnat tre gånger vid tv'n blev det God Natt och avslut på lördagen.


På söndag förmiddag testade Noelle akrylfärger för första gången. Det var kul!


Efter våffel-lunch gick vi ner till hamnen och tittade på fina gamla bilar, som gled fram mot centrum.


Det fanns olika modeller, många amerikanare, men också


en söt bubbla och många, många andra.


Noelle och jag smet iväg till Oxelbergen för ytterligare lite rutschande, innan det var dags att gå hem och plocka ihop för promenad till resecentrum. 


När Noelle åkt hem, skrotade vi vår bäddsoffa och under måndagen åkte vi några gånger till returpunkten med den.


Idag på förmiddagen gick jag en promenad när Lennart var i Linköping. De japanska körsbärsblommorna börjar bli mörka i kanterna, men fortfarande vackra mot den blå himlen.


Lönnträden är också ljuvliga!


På eftermiddagen fick vi hem vår nya soffa. Den är svartgrå men kameran ger den en blå ton! Jeans-killen smälter in i bakgrunden. Vi är så nöjda! En riktigt sittvänlig soffa för oss!

5 kommentarer:

BP sa...

Älskar körsbärsträd när det blommar, men undrar om Magnolior inte är ett strå vassare. Så vackra de är.
Är impad att du kan artbestämma alla träd (också). Här på innergården finns de en massa olika träd, men de enda jag känner igen är just körsbärsträden.
Grattis till nya familjemedlemmen - soffan!
Skoj att följer förändringarna i fina Norrköping. Lite synd att det byggs så mycket i innerstan kan jag tycka. För den har/hade ju en säregen karaktär innan nybyggena förstörde den...

bmlarsreseblogg sa...

Dina fina foton är alltid lika njutbara och magnolia är ett verkligt naturens konstverk. Så kul att få rå om ett barnbarn i taget, så gör vi också ibland, och skoj att introducera henne till akrylfärger!
Snygg soffa och skön ser den ut också!

Anki sa...

Tack för din uppdatering om vad som händer i Norrköping - och framför allt om hur det går i Östra promenaden! Jag åker ju till stan då och då, men tar mig sällan runt och kikar ordentligt. Blir lite ledsen över hur de fortsätter förtäta staden ...
Så fint med nya soffan!
Ha en bra torsdag!

Margaretha Lillvik sa...

Jag skulle nog inte känna igen mig i Norrköping längre, många år sedan vi var där på en nostalgitripp. Så härligt med Magnolian och alla andra blommor. Våren är en härlig tid likaså barnbarnen. Snygga möbler ni skaffat. Alltid roligt med lite nytt.

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer. Det är en härlig tid med många vackra blommor i naturen. Varje vår känns det som om naturen exploderar i en underbar färgpalett!
Vi blev supernöjda med soffan, men in gamla favoritfåtölj finns kvar i arbetsrummet. Kanske kommer den åter till vardagsrummet.