söndag 2 april 2023

Tavernes de la Valldigna

    

När vi tittade på väderprognosen framåt, både för Frankrike och Norden, bestämde vi oss för att stå kvar några dagar på ställplatsen La Finca. Vi tog en förmiddagspromenad längs stranden. Det var helmulet, men ca 20 grader varmt, så det var skönt promenadväder. Mycket sand blev kvar på våta fötter, så det gick åt att borsta av sig ordentligt. Fotsköljen var inte påslagen.


Vi kom till en glassbar, som var öppen. Där serverade de oss kaffe och våfflor. Smakade bra!


En välkomnande fika från ankomstdagen tillsammans med Birgitta och Lars-Åke.


Senare på dagen sprack molnen upp och det blev pålandsvind.


Innan middag blev det en drink. Solen dalade och vinden ändrade sig återigen och kom från norr. Det gjorde att middagen, chorizo och pasta, dukades fram i Ellen. Det blev några trevliga timmar tillsammans.


Idag var det en svalare morgon, bara 13 grader med en sval nordanvind. Solen kom stort och gradantalet ökarde. Vi tog en förmiddagspromenad in i samhället och längs Ramblan.


Vi tror att Platja de Tavernes de la Valldigna byggdes upp på 80-talet. Det verkar ha riktat sig till spanjorer från Valencia eller andra områden. Många hus är byggda med garage och det mesta verkar vara ägarlägenheter. 


På håll ser allt bra ut, men mycket är slitet och har sett sina bästa dagar. Otroligt mycket barer och affärer är igenstängda, med massor av lokaler och lägenheter att hyra eller köpa. Pandemin har slagit till hårt här.


I dag är havet vackert, 


men det är ingen trängsel på stranden.


Ställplatsen La Finca är bra. Större bilar får plats direkt innanför entrén


medan andra får åka över tömningsplattan och


in till platser med häckar och en del mindre träd. Där finns tillgång till el.


Vi står med ett litet staket mellan platserna. Platsen kostar 10€/dygn de första 3 nätterna och sen minskar priset beroende hur länge man står kvar. Här finns tömning och påfyllning av vatten, sopkärl, toaletter och duschar, tvättmaskin mm. Koordinaterna hit är: N  39° 4' 52,03  V 0° 12' 48''

Vi stannar kvar här ännu en natt, innan vi fortsätter färden norrut.


2 kommentarer:

bmlarsreseblogg sa...

Det verkar väl vara ett smart drag att inte ha för bråttom norrut. Här såg vi på väderleken igår att det var varningar för både stora regnmängder och kraftiga vindar i Tyskland och Frankrike. Här hemma har vi några strålande vårvinterdag men låga temperaturer gör att snön ligger kvar som en tjock skorpa.

BP sa...

Jättefin ställplats och billig är den också. Tavernes de la Valldigna verkar vara en del av det spanska "miljonprogrammet". Påminner lite om vissa delar/byggnader i Benidorm, inte minst efter finanskrisen 2008. Allt var till salu alternativt till uthyrning.

PS. Härlig blå himmel på de flesta av dina bilder:-) DS.