tisdag 20 september 2022

Från Forcalquier till Vallabrègues, Frankrike


 I dag har vi fortsatt resa västerut i Provence.

Vi kom rätt snart till en högplatå, där skörden var tagen. Vi hade då redan passerat någon borg och ett slott. Solen stod rakt i vindrutan, så det blev inga foton.

Det blev förstås några slingerkrokar uppåt idag också. Vi körde genom en vacker pinjeskog och där passade vi på att ta förmiddags-fika och ringa några samtal.

Många små städer körde vi runt om, men en del fanns inget alternativ än åka igenom.

På en kort sträcka mötte vi åtminstone fyra stycken Citroën, Cv2. Kanske var det något märkesrally!

Det blev några spännande vyer på min sida, så sidfönstret fick vara öppet till och från. Den blå himlen har varit en fin kontrast.

I en utförslöpa, såg vi på håll en kanal.

Turligt nog hittade vi en parkeringsficka, så vi kunde gå en bit utefter den. Den forsade rejält. Vi tyckte det såg platt ut, men det var fortfarande höjdskillnad och vi skulle liksom vattnet nedåt.

Längre fram passerade vi en biflod till Rhone, La Durence. Intensiv färg på vattnet!

Vi körde vidare över Rhône och kom till ställplatsen i Vallabrègues. Platsen är vackert omgärdad av  blommande Nerium. Här är plats för 6 husbilar, men nyss kom en sjunde och ställde sig mellan två andra husbilar. Koordinaterna hit är N 43° 51' 28,95''  E 4° 37' 31,86'' Det kostar inget att stå här. I anslutning finns en plats för att tömma grå- och svartvatten. Färskvatten kostar. För övrigt ingen annan service.

Efter sen lunch vid Ellen, tog vi en promenad över bevattningskanalen, som är mellan skyddsvallarna till floden Rhône.

Rhônes vatten var inte lika blått. Här fanns husbåtar förankrade, Det fanns 14 postlådor, så jag antar att det åtminstone fanns lika många husbåtar.

Vi gick en runda i den gamla staden. 

Det var smala gator eller snarare gränder. Det fanns en bil parkerad utanför ett hus och den hade skrapmärken överallt!

Vid ett gathörn doftade det gott från en plantering. Tänkte först lavendel, men det var rosmarin.

Överallt blommar nerium i olika nyanser.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så roligt att läsa om er resa. Vi har rest mycket i bl.a Frankrike och lite samma rutt som ni nu gör. Vi reser med husvagn men försöker stå på ställplatser och ibland på campingar och mest under lågsäsong. Finns ju så mycket att se och uppleva. Kanske dags att ge sig ut igen nu efter pandemin. Vackra bilder ni bjuder på och så bra med kordinater till ställplatserna, tack för det. Ha en fin fortsatt resa. Hälsningar Marika och Bosse.

BP sa...

Vilka drömbilder! Sol och blå himmel gör så mycket för att man få ett helt annat intryck av en ort/en by än när det är molnigt.

Elisabeth sa...

Marika och Bosse: Visst finns det massor att upptäcka. Vi kör korta sträckor och oftast på mindre vägar, för att ha chans att hitta intressanta platser. Kul om några ställen kan passa er. En del ställplatser har många platser och andra ett färre antal.
BP: Visst blir det ett helt annat intryck när solen skiner. Vissa dagar blir det mindre antal kort, då solen speglar sig i vindrutan. Det brukar ju trots allt vara en hel del ändå.