söndag 18 september 2022

Från St Bonnet-en-Champsaur till Castellane, Route Napoléon


 Vår husbilsresa lördagen den 17 september 2022.

Vi lämnade ställplatsen och orten St Bonne-en-Champsaur efter en blåsig och kylig natt. Mistralvinden slog till, men solen värmde oss, liksom den blå himlen på morgonen.

Vi fortsatte åka N 85, Route Napoléon. Vi körde hårnålar utför och hade ett häftigt berg framför ögonen, åtminstone jag. 

Vi skiftade berg och fick en kanal bredvid. Kanalen var grund och kanske används den till bevattning i området.


Vi kom till Sisteron och såg Castellet på håll.


Vi åkte förbi några lavendel-odlingar. De var förstås skördade.


Vi stannade till någon timme på ställplatsen i Digne les Bain. Den låg bra till vid floden och promenadväg in till samhället. Koordinaterna dit: N 44° 4' 57,93''  E 6° 13' 12,62'' Platsen är gratis. Vatten kostade 2,50 €,


Därifrån fick vägen uppåt bland kullarna. 


Vi passerade ett par liftare. Ingen vanlig syn nu. Det var betydligt vanligare när vi var unga.


Mera kurvor och blå himmel.


Efter en del körning uppåt kom vi till en gammal kort tunnel.


och bergen kom närmare. Där framme skulle vi köra!


Vi kom upp till en höjd, Site des Siréniens och därefter fick vi en fin vy över landskapet nedanför.


Det var en del kurvor nedåt och vi kunde se att höstfärgerna började komma på kastanjebladen.


Snart var vi i Castellane och innan bron svängde vi vänster till ställplatsen.


Vi parkerade tillsammans med att antal andra husbilar vid foten av berget. Det kostade 9 € för 24 timmar. Där fanns tömning och vatten, som ingick i priset. Det fanns en allmän toalett i närheten, liksom sopkärl.
Koordinater dit: N 43° 50' 45,59''  E 6° 30' 54,77''


Vi tog oss till torget, där vi åt en jättegod pizza! Det hade varit torghandel tidigare. Hela tiden kom och åkte en mängd motorcyklister, många från Italien.


Alla de typer av motorcyklar var representerade. Det kom några sportbilar också, Porsche och Mercedes. Det lät en hel del om fordonen! Det var många pojkar i olika åldrar som lekte!


Vi gick en runda i den staden. När mörkret sänkt sig, och det blev kyligare i luften, så tystnade staden. Vi sov riktigt gott under natten!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är väl vägar som mc-folket gillar Lite läskigt ibland när de dyker upp fort Både som mötande och omkörande / Husbil Kors och Tvärs

BP sa...

Äntligen sol! Med en blå himmel som bakgrund blir vyerna liksom betydligt roligare, eller kanske jag ska säga ännu roligare.
Måste dock säga att jag föredragit en personbil i dessa hårnålar.

Elisabeth sa...

Nog kan en del möten bli häftiga. Inte alltid att det hålls ut i de skymda kurvorna. Det gäller att ta det lugnt, men också att ha snabb reaktion med foten på bromsen.
Visst skulle jag också kunna tänka mig personbil i en del av kurvorna, men den här vägen hade ju ändå två körfiler, med undantag av en sträcka på 70 meter. Ett lyft mot en del tidigare vägar vi åkt.