lördag 10 september 2022

Lottstetten i Tyskland - Brunnen i Schweiz


 Vi fortsätter undvika motorvägar.

Vi hann bara köra några kilometer innan vi var inne i Schweiz igen. Här passerar vi över en gammal stenbro och ser en ståtlig järnvägsbro på håll. Det är Rhen som flyter under.

Byar och städer avlöste varandra när vi for söderut. Ibland hamnade vi efter en spårvagn.

Plötsligt blev det mer rörigt och jag "sa", jag känner igen mig ,där är järnvägsstationen! Vi är inne i Zürich! Där var jag för 53 år sen!

Lennart rattade oss med säker had vidare och strax såg vi Zürichsee. Vi följde sedan sjön söderut.

Det var inte lätt hitta en parkering förrän vi kom utan stan. Då blev det kaffepaus och Lennart fick chans att sträcka på benen.

Här och där bland husen odlades vindruvor.

Det finns mängder av stora hus med inglasade jätteterarsser mot sjön, precis som husmodet är hemma! Jag gillar mer de gamla husen!


Flaggorna gjorde sig fint i änden av Zürichsee!


Sen bar det iväg uppåt och jag kunde inte motstå fotografera vackra vyer,


både uppåt


och nedåt. Här närmade vi oss Schwyz och Vierwaldstättersee. Vi gjorde stan innan vi fortsatte till


Brunnen och en stor parkering, där vi också stod för natten.                                                            Koordinaterna är: N 46° 59' 57,91''  E 8° 35' 49,13'' Det kostade 5 CHF för 24 tim. Finns ingen service och där står bilar och bussar parkerade. Det var lugnt över natten.


Vi åt och sen gick vi ner till centrum. Där hörde Lennart ljudet av en ångvissla och snabbt bestämde vi oss för att vänta in nästa hjulångare och


snart kom den. Det finns inte många hjulångare i trafik i Europa, så det gäller passa på.


Det var en nöjd Lennart!


Vi stannade på ett antal ställen, där passagerare hoppade av båten för att vandra eller kom för en tillbaka tur till Brunnen.


Vi åkte turen Brunnen - Flüelen tur och retur. Det tog ca 90 minuter.


Vi åker en del sträckor på Grand Tour of Switzerland och här upptäckte vi en symbol, som vi förstås fotograferade oss i. 

1 kommentar:

bmlarsreseblogg sa...

Schweiz är ett så vackert land. Tyvärr har ingen av oss körkort så vi får köra vår husbil där men det finns en önskan att få åka någon av de berömda tågresorna!