torsdag 22 september 2022

Från Palvas-les-Flots vid medelhavet till Pont-de-Larn


Dagens resa. 

När vi vaknade i morse i Palvas-les-Flots var det varmt, men helmulet. Väderprognosen visade att det kunde bli regn. Vi bestämde oss då för att fara vidare. Bidragande till det var också att det var mycket trafik runt campingen/ställplatsen även nattetid, så sömnen blev sådär.. 


Vi for runt Montpellier och kom så småningom  in på väg A750. Det här blev första fotot jag tog. Tycker berget var fint med sin gröna mössa. Dessutom började himlen släppa igenom lite ljust blått!


Vi svängde av till D 908 och vägen började gå uppåt. Svalkande och rätt smala alléer fanns här också. Just här hade man anlagt en körfil vid sidan om, för våra mötande trafik.


Vi åkte igenom flera Parc Natural, men också många orter.


Landskapet var på många ställen böljande kullar, som var skogsbeklädda med pinjeträd, eller liknande med  långa barr. Träden liknade på håll rundade buskar.


På andra ställen var det mer platåer och vinstockar odlades.


På håll såg vi hur odlingslandskapet skiftade.


Bitvis gick det uppåt och andra stunder nedåt. Den här vägen var relativt nyrustad och det fanns dubbla körfält uppåt på flera ställen.


Bergsidorna förändras varefter vi åker.


En soldisig bild med några molnskuggor. Här kan man ändå se att det är gott om barrskog, men också en del lövskog.


En del vattendrag for vi förstås över, här floden Orb.


Kyrkorna mitt i byn syns ofta på långt håll.


Här passerade vi en järnvägsbro med dekoration.


Orterna såg rätt lika ut. Husen var nära genomfartsleden och byggda tätt samman, en del hus fint rustade och andra skulle behöva lite omvårdnad.


Det finns förstås hus lyser upp omgivningen lite extra.


Den här järnvägsbron lyste också upp lite extra med tanke på att konstruktören var Gustave Eiffel. Den byggdes 1889.


Landskapet fortsatte vara kuperat medan vi körde nedåt.


Vi passerade några hästar. Det är bara ett fåtal vi sett vara ute och beta.


Åter en kyrka och blå himmel!


Inte så långt därifrån svängde vi av vägen och for upp till orten Pont-de-Larn, som har en ställplats för ett 10-tal bilar. Där fanns en husbil när vi kom och nu är vi tre stycken. 
Koordinaterna hit är: N 43° 30' 15,82''  E 2° 24' 12,06'' . Servicen är soptunnor och en bit ifrån finns dricksvatten och möjlighet att tömma grå- och svartvatten. Kostnaden för att övernatta är 2 €, som läggs i en låda.

2 kommentarer:

BP sa...

Vilken fin dagstur med härligt väder som inramning. Gillar dessa gamla byar med sina stenhus. De är ju väldigt karakteristiska för just södra Frankrike. Å så otroligt billigt det är att "campa" i Frankrike. Fantastiskt!

Elisabeth sa...

Jag gillar också stenhusen! Vi har haft tur att hitta bra och billiga ställplatser hitintills!